7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa z gnocchi



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 mała cukinia
1 cebula
1 gałązka selera naciowego
2 kostki warzywne
0,5l przecieru pomidorowego w kartonie
1 op. śmietany 30%
gnocchi lub gruby makaron
bazylia, lubczyk, papryka, sos tabasco, natka, czosnek granulowany, troszkę cukru do smaku

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i dodać do rozpuszczonych kostek warzywnych, seler podzielić na trzy części i też do garnka. Gotować 10 min. Wyciągnąć seler. Cukinię pokroić na cienkie plasterki, dodać do wywaru i wlać przecier. Gnocchi lub makaron ugotować osobno. Kiedy cukinia będzie miękka przyprawić zupę ziołami, dodać śmietanę i gnocchi. Na koniec dodać natkę.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2006-03-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gnocchi (wegańska)
Gnocchi dyniowe (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege)
Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas