7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem

Wymyśliłam i działa. Znajomym smakuje, więc się dzielę :)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1 awokado
ogórek (tyle samo co avocado)
1 łyżka masła
1/3 szklanki mleka
1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Obrane awokado, ogórek ze skórką, masło i mleko miksujemy, aż do uzyskania pasty o jednolitej konsystencji.

Wskazówki i uwagi:

Na kanapce przyprawiam pieprzem jeżeli kanapka jest na słono. Dodaję dżemu jeśli mam ochotę na słodkie. Pasta zmieszana z przecierem pomidorowym smakuje podobnie do pasztetu, więc można ją zjadać z musztardą.
Nadesłał(a) cicha, dnia: 2006-03-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Czy ktoś serio jada takie rzeczy??? I to jeszcze z DŻEMEM???? :O
~pat 2010-01-23 17:11:23.244

Awokado jest bardzo delikatne w smaku. Niektórzy twierdzą, że ma lekko orzechowy aromat - przynajmniej to dojrzałe. Moim zdaniem przepyszne :)
~pat 2009-08-08 16:22:27.153

jak smokuje avokado. prossze o szybką odpowiedź bo mam dzisiaj impreze :)
~misiek 2009-08-08 12:40:15.264

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorówka z awokado na mleku kokosowym (wegańska)
"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Pasta awokado z rzodkiewką (wegańska)
Pasta z pieczarkami i ogórkiem (wegańska)
Guacamole - pasta awokado z pomidorem (wegańska & RAW)
Pasta z awokado, tofu i migdałów (wegańska)
Pasta z soczewicy z ogórkiem kiszonym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas