7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grochowa pasta majerankowa Ani

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 gram grochu w połówkach
mała cebula
1 lub 2 ząbki czosnku
min. 3 łyżki oliwy do smażenia
pół łyżeczki soli
pieprz do smaku
majeranek do smaku, ale dużo

Przygotowanie:

Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek, odrobinę solimy. Kiedy cebula jest już przezroczysta, dodajemy groch i po chwili zalewamy sporą ilością wody (jeśli szybko się wygotuje, dolewamy w trakcie gotowania), dodajemy pieprz i majeranek. Gotujemy do miękkości aż wchłonie się cała woda.

Potem całość mielimy lub, jeśli groch jest bardzo miękki, miksujemy. Można dodać jeszcze majeranku, soli, pieprzu do smaku, a jeśli całość jest sucha, to oliwy.

Wskazówki i uwagi:

Jest to moja modyfikacja pasty majerankowej zamieszczonej na tym portalu. Wcześniejsze podsmażenie cebuli i czosnku daje przyjemniejszy smak.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-06-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta grochowa z majerankiem i czosnkiem (wegańska)
Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Pasta grochowo-czosnkowo-pietruszkowa na kanapki (wegańska)
Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska)
Zupa grochowa z ziołami (wegańska)
Gulasz fasolowo-grochowy (wegańska)
Smalec grochowy z jabłkiem (wegańska)
Zupa grochowa wigilijna, z ziemniakami (wegańska)
Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska)
Pakora - warzywa w cieście grochowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas