7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Szpinak z cukinią, papryką i makaronem - mniam

Można z tego robić różne wariacje, ale szpinak z cukinią smakuje wyśmienicie.

Średnia ocena: [4.555555555555555 z 9 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

szpinak mrożony - jedno opakowanie
2 ząbki czosnku
makaron sojowy albo zwykły - kształt dowolny

średnia cukinia (albo pół dużej, jak kto woli)
2 papryki (kolor dowolny, najlepiej czerwona)
2-3 średnie cebule
oliwa do smażenia
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra

Przygotowanie:

Kroimy cukinię w dość dużą kostkę, a paprykę i cebulę w drobną kostkę. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy najpierw cebulę i paprykę, smażymy chwilę, po czym dorzucamy pokrojoną cukinię. Smażymy do miękkości, doprawiamy.

Oddzielnie gotujemy szpinak. Gdy się rozpuści, doprawiamy dwoma ząbkami czosnku i solą, wrzucamy do gotowej cukinii, chwilę razem smażymy.

Do tego podajemy makaron. Fajnie wygląda i, oczywiście, smakuje zmieszane z makaronem sojowym.
Nadesłał(a) moli monster, dnia: 2006-07-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo dobre połączenie. nie użyłam cebuli i dodałam uprazone pestki słonecznika. pycha :)
~mortycja 2013-09-16 15:17:00.689

Nie miałam czosnku i słodkiej papryki (uroki erasmusa) i od siebie dodałam troszkę pod koniec troszke jogurtu naturalnego i wyszło pysznie ! Portugalska oliwa i sypką papryczka piri piri dodały ciekawego smaku potrawie! Podałam z makaronem spaghetti i wyszło cudo!
Dziękuję za przepis i danie wejdzie w stały skład mojej diety :)
marta031 2012-02-09 23:05:29.542

Faktycznie fajne danie :) Paprykę z cebulką przysmażyłam mocniej, żeby później cukinii nie trzymać za długo i żeby była lekko chrupka. Czerwona papryka nie tylko ładnie całość ożywia kolorystycznie, ale daje też bardzo fajny, słodkawy kontrast smakowy. A tak nieufnie do tego dania podchodziłam ;) Szpinak oczywiście użyłam w liściach, a po rozmrożeniu trochę go pokroiłam.
patrycccja 2010-02-25 16:15:41.17

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z cukinią, pieczarkami i papryką (wegańska)
Makaron z cukinią (wegańska)
Szpinak z makaronem, brokułami i jajkiem (bez ograniczeń)
Szpinak z makaronem i serkami 'na chlebuś' (bez ograniczeń)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas