7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Włoska grochówka (z ciecierzycą czyli grochem włoskim)

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 łyżki oliwy do smażenia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka majeranku
pół łyżeczki rozmarynu
450 g świeżego lub 225 g mrożonego szpinaku
225 g gotowanej ciecierzycy
1,4 l wywaru z warzyw
115 g drobnego makaronu, np. gwiazdki lub muszelki
sól
pieprz
60 g parmezanu lub sera żółtego do posypania (w wersji wegańskiej można pominąć)

Przygotowanie:

W dużym garnku podgrzać oliwę i przyrumienić drobno pokrojoną cebulę. Dodać zmiażdżony czosnek, majeranek i rozmaryn. Smażyć 2 minuty. Dodać szpinak, dusić 10 min. Dodać ciecierzycę i bulion, zagotować. Wrzucić makaron. Zmniejszyć ogień i gotować 10-12 minut. Doprawić.

Nalewać do ciepłych miseczek i posypać serem.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2006-11-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Potrawy jednogarnkowe, Readgest Digest
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

świetna zupa, jeszcze smaczniejsza następnego dnia
hannah73 2012-06-08 13:13:53.855

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z grochu włoskiego - hummus z kurkumą (wegańska)
Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki (wegańska)
Fenkuł, czyli koper włoski. Pieczony. (wegańska)
Ciasto włoskie (wegańska)
Włoskie zabajone (ovo-wege)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Orzechy włoskie w cukrze (wegańska)
Jajecznica z włoskim akcentem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas