7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

2 kromki chleba (może być nieświeży)
jajko
ew. ser żółty
olej do smażenia
sól

Przygotowanie:

W jednej kromce wygryzamy po środku dziurkę. Obsmażamy obie kromki po jednej stronie. Gdy się zarumienią, kładziemy jedną na drugiej (tę z dziurką na wierzchu). Między kromki można dodać żółty ser. Wbijamy jajko do dziurki, czekamy aż się podsmaży, na jajko sypiemy sól. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Należy spożyć od razu po przygotowaniu, później danie nie nadaje się do niczego...
Nadesłał(a) nimianka, dnia: 2007-02-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

proponuje dodawac do tego jakies przyprawy, bo tak to jest mdle. Zeby jajko sie dobrze scielo proponuje podsmazyc 1 kromke chleba z dziurka, wbic jajko do dziurki i doprwc. Co jakis czas odwracac na druga strone.
aguu 2008-05-03 09:59:25.624

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajko z dziurką (ovo-wege)
Oczka czyli jajka sadzone w szpinakowych gniazdach (ovo-wege)
Grzanki z jajkiem (ovo-wege)
Jajecznica na grzankach (ovo-wege)
Grzanki "pytlane" (bez ograniczeń)
Francuskie grzanki (bez ograniczeń)
Grzanki vandoise (bez ograniczeń)
Grzanki po walijsku (bez ograniczeń)
Grzanki (grillowane) (wegańska)
Grzanki w jajku (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas