7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bób
szczypiorek
koperek
czosnek
oliwa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ugotowany bób przelać kilka razy zimną wodą, nie obierać ze skórki!

Dodać sporo posiekanego szczypiorku i taką samą ilość posiekanego koperku. Wycisnąć kilka ząbków czosnku (na standardową torebkę bobu kolega daje co najmniej 5), zalać oliwą i mocno wymieszać zwracając uwagę, by czosnek rozszedł się równomiernie. Na koniec posolić, popieprzyć, wstawić na pół godziny do lodówki i podawać.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2006-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia / wiku
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Nigdy nie jadłam bobu, aż któregoś razu, będąc u cioci, miałam okazję spróbować!Bób był tylko ugotowany- bez przypraw, ale przyznam, że i taki mi smakował. A ten przepis z dodatkami muszę koniecznie wypróbować!
~Gris 2006-08-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Bób z oliwą czosnkową (wegańska)
Zadaj bobu (sałatka z pęczakiem, czosnkiem i zieleniną) (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska)
Makaron z czosnkowym szpinakiem i pomidorami na zimno (wegańska)
Makaron z czosnkowym bobem doprawionym pomidorami (wegańska)
Sos witaminowy - jajeczny z zieleniną i chrzanem (bez ograniczeń)
Sos serowy (twarożkowy) na zimno, z rzodkiewką i czosnkiem (lakto-wege)
Sałatka: fasolka szparagowa na zimno z kwaśnym, czosnkowym winegretem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas