7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bananowo-bakaliowe podżeranko na ciepło

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

banan
miód (opcjonalnie)
bakalie, dajmy na to:
- orzechy włoskie
- orzechy laskowe
- pestki dyni

Przygotowanie:

Banana obrać, pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na rozgrzanej patelni i wysmarować miodem (z jednej strony zdecydowanie wystarczy, a i bez miodu się obejść można), podsmażyć, aż się ładnie z obu stron zarumieni.

W miseczce wymieszać z bakaliami. Można wyżerać z michy łyżeczką, ale chlebek i naleśniki nie obrażają się, kiedy się je taką papką wysmaruje :)
Nadesłał(a) ~anucha, dnia: 2006-08-23 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Takie banany to pyszne nadzienie do naleśników, zwł. z kremem/ polewa czekoladową: puszka.pl/przepis/4789-nalesniki_z_bananami_kremem_czekoladowym_i_orzechami_nadzienie_.html
patrycccja 2010-12-08 21:20:08.876

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl bananowo-bakaliowy (wegańska)
Ciasto bananowo-bakaliowe (wegańska)
Bananowo-bieluchowe śniadanie na słodko, bakaliowo i egzotycznie (lakto-wege)
Bananowo - kokosowo - owsiano - bakaliowe ciacho (wegańska)
Marchew na ciepło (wegańska)
Bakaliowa impresja (ovo-wege)
Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege)
Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Sos serowy na ciepło (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas