7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 szklanki wody
5 torebek tajwańskiej herbaty lapsang suchong [*], polecam też eksperymenty z innymi herbatami, np. imbirową
8 czubatych łyżeczek brązowego cukru
16 łyżeczek śmietanki

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy herbatę i cukier. Kiedy się zagotuje, odstawiamy do schłodzenia.

Po godzinie wyciągamy torebki z herbatą. Śmietankę wlewamy tuż przed podaniem, do szklanek z herbatą.

Wskazówki i uwagi:

[*] Czarna herbata o mocnym, wyrazistym smaku i dymnym aromacie, który uzyskuje podczas "wędzenia" nad ogniskiem z drzewa sosnowego lub cedrowego. Można ją kupić w wielu orientalnych sklepach lub sklepach z herbatą.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Zimne na gorace - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Mrożona herbata (wegańska+miód)
Mrożona herbata o smaku czarnej porzeczki (wegańska)
Śmietanka do capuccino (lakto-wege)
Śmietanka owsiana 10% (wegańska)
Herbata z miodem (wegańska+miód)
Herbata "zimowa" (wegańska)
Herbata grejpfrutowa (wegańska)
Kawa mrożona (lakto-wege)
Mrożone winogrona (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas