7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron na szybko - zasmażany z fasolą i jajkiem

Danio powstało w procesie co-tam-zostało-w-lodówce, więc jeśli mamy przygotowane składniki, zrobienie go zajmuje nie więcej niż 10 minut. Smacznego :)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

cebulka
fasola, soja, groszek, ciecierzyca lub soczewica (z puszki lub ugotowana)
makaron (ugotowany)
jajko (surowe)
olej lub oliwa do smażenia
sól
pieprz
bazylia
oregano
ew. inne przyprawy

Przygotowanie:

Solimy cebulkę, zostawiamy aż zmięknie. Gotujemy makaron.

Cebulę podsmażamy. Dodajemy fasolkę (można ugotować poprzedniego dnia), jeżeli jest z puszki to razem z sosem. Dodajemy makaron (można go ugotować poprzedniego dnia), mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy aż do połączenia się składników i ścięcia się jajka. Gdzieś w międzyczasie dodajemy przyprawy wg uznania.

Wskazówki i uwagi:

Można mieszać z innymi warzywami, np. pieczarkami, papryką, kukurydzą, albo dodać ulubione przyprawy i czosnek. Dobre z ogórkiem kiszonym (nie smażymy go).
Nadesłał(a) pidzama, dnia: 2006-09-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska)
Makaron z fasolą i wstążkami marchewkowymi (wegańska)
Szpinak z makaronem, brokułami i jajkiem (bez ograniczeń)
Jarmuż zasmażany ze śmietaną (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem zaciągniętym jajkiem i jogurtem (bez ograniczeń)
Delikatny domowy makaron (bez jajek) (wegańska)
Chleb na szybko (wegańska)
Zupa soczewicowa na szybko (wegańska)
Kuskus z bananem, na szybko (wegańska)
Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas