7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mrożony krem z orzechów nanerczowych (nerkowca) z ananasem

Szczerze polecam!:) Pyyyycha!!!



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 6 osób

100 g orzechów nanerczowych (nerkowca)
150 ml mleka sojowego niesłodzonego
10 ml (2 łyżeczki) miodu lub słodu
2,5 ml (1/2 łyżeczki) esencji waniliowej
15 ml (1 łyżka) rumu (opcjonalnie)
15 ml (1 łyżka) oleju słonecznikowego
0,5 pokrojonego w kostkę, średniego ananasa (może być też z puszki)

Przygotowanie:

1. Orzechy zmielić na proszek w młynku lub mikserze.
2. Zmiksować zmielone orzechy, mleko, miód, esencję waniliową, rum (jeśli chcemy go użyć) i olej aż do otrzymania gładkiej masy.
3. Dodać ananasa i ponownie szybko zmiksować tak, by nadał on masie teksturę.
4. Przenieść masę do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i zamrażać przez ok. 2 h aż krem zesztywnieje.
Nadesłał(a) kuzo, dnia: 2006-09-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis pochodzi z "Encyklopedii kieszonkowej. Kuchni wegetariańskiej" pod red. Sarah Brown
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krem z orzechów nerkowca i awokado (wegańska & RAW)
Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem (wegańska)
Kakaowy krem z nerkowców (wegańska & RAW)
Wegańska pasta z orzechów nerkowca po indyjsku (wegańska & RAW)
Sałatka ze szpinaku, awokado, chilli i orzechów nerkowca (wegańska)
Ciasto czekoladowe z masą z nerkowców i ananasa (wegańska)
Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Kawa mrożona (lakto-wege)
Mrożone winogrona (wegańska)
Mrożona herbata (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas