7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kaszmirski ryż (na mleku, z pędami bambusa, kukurydzą i kiełkami soi)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

3 torebki ryżu brązowego
sól
cukier
2 szklanki mleka
1 szklanka śmietanki kremówki
puszka pędów bambusa
puszka kukurydzy
puszka kiełków soi
2 łyżki masła
1 łyżka garam masali
szczypta curry

Przygotowanie:

Ryż gotować max 10 min. w osolonej wodzie. Mleko i śmietankę zmiksować dodając troszkę soli i cukru dla smaku.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić 1 łyżkę garam masali i szczyptę curry. Chwilkę smażyć i wsypać podgotowany ryż, smażyć ok. 3 min. i wlać mleko ze śmietanką, gotować tak długo aż ryż będzie "zjadliwy". Na koniec wrzucić pędy, kukurydzę i kiełki, chwilkę gotować i gotowe!
Nadesłał(a) ~nico, dnia: 2006-10-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Zmieniony przeze mnie przepis kaszmirskiego ryżu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Zupa z pędów bambusa (wegańska)
Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska)
Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska)
Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska)
Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili (wegańska)
Ryż imbirowy z kukurydzą (wegańska)
Ryż na mleku z dynią (lakto-wege)
Sałatka z kukurydzą, pomidorami i kiełkami słonecznika (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas