7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety z boczniaka ze szczyptą imbiru

Przepis pochodzi z kuchni polskiej, a także z mojego uwielbienia dla grzybów i wszystkiego co pieczone i smażone. Kotlety można podawać na gorąco i na zimno do pieczywa i sałatek.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

300 g boczniaków
2 jajka
sól
szczypta imbiru
szczypta pieprzu białego
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Boczniaki obmyć na sitku pod bieżącą wodą, osuszyć. Następnie zamoczyć w ubitym lekko jajku, posolić, posypać pieprzem i imbirem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju - z obu stron. Bułka ma się lekko przybrązowić.

Wskazówki i uwagi:

Nadmiar tłuszczu odsączyć układając usmażone grzyby na papierowych ręcznikach. Podczas smażenia należy regulować temperaturę ponieważ bułka się przypala.
Nadesłał(a) szparagi, dnia: 2006-10-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Producenci boczniaków
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska)
Sałatka z arbuza i gruszek ze szczyptą imbiru (wegańska & RAW)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń)
Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami (wegańska)
Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska)
Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Flaczki z boczniaka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas