7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Aksamitna zupa koperkowa

Pyszna i prosta zupka. Szkoda tylko, że śmietanka sojowa droga. :(

Średnia ocena: [4.333333333333333 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1/2 l rosołku warzywnego (może być z kostki)
2 pęczki koperku
olej do smażenia
kartonik (ok. 100 g) śmietany sojowej [albo zwykłej w wer. niewegańskiej]
sól
makaron nitki, ilość wedle upodobania :)

Przygotowanie:

Najpierw rozcieńczam rosołek we wrzątku, potem siekam koperek, 3/4 podsmażam na patelni i wrzucam do rosołku. Wlewam śmietankę, posypuję pozostałym koperkiem. Osobno gotuję makaron nakładam na talerze i zalewam zupą.
Nadesłał(a) vegAnka, dnia: 2006-10-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis znalazłam w jakiejś "wszystkożernej" książce i przerobiłam :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Śmietankę sojową można przecież zrobić samemu łatwo :)
mena77 2015-09-02 17:15:18.026


Pycha :)
lovela5 2011-06-09 16:24:55.485

Jako ze jestem wielka zwolenniczka koperku - zupka mi bardzo smakowala. Robilam ja z mrozonego i odrobiny suszonego koperku, dodalam tez pieprzu cytrynowego. Pycha!
ryfka 2010-02-23 21:37:57.576

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa koperkowa (lakto-wege)
Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska)
Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitna (wegańska)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa minestra (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)
Zupa z szałwi (lakto-wege)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
zupa selerowa 1 (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas