7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kono-zupa pieczarkowo-maślana

Zajada sie kandydat na prezydenta miasta Białegostoku.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

garść pieczarek,
dwie marchewki,
masło,
dwie kostki rosołowe,
pieprz,
śmietana do zup lub duży serek topiony,
jak ktoś lubi to wyciśnięty czosnek

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w kostkę albo talarki, marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wstawić na gaz ok. litra wody i rozpuścić w niej wege kostki.
Zanim się zagotuje zdążymy przygotować pyszny wywar. A robi się to tak: na patelnię nawalić masła (nie żałować). Na rozgrzane masło wysypać pieczarki, chwilę podsmażyć i dodać marchewkę. Smażyć niezbyt długo dodając masła, gdy będzie wyglądało na zbyt suche. Na koniec dodać tę mieszankę do gotującego się wege-kostkowego rosołu. Wtedy można wycisnąć czosnek/rozpuścić serek/dodać śmietanę i przyprawić najlepiej pieprzem. Pycha smakuje z bułeczką lub grzankami. Smacznego:)
Nadesłał(a) konono, dnia: 2006-11-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mamusia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Zupa pieczarkowa z papryką i ziołami (bez ograniczeń)
Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną (wegańska)
Ciasteczka maślane (bez ograniczeń)
Gofry maślane (bez ograniczeń)
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege)
Zupa-krem pieczarkowa z dodatkiem zielonej papryki (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas