7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem)

Podajemy do spaghetti i innych rodzajów potraw kluskopodobnych.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

800 g pomidorów
średnia cebula
1 marchew
gałązka selera naciowego lub kawałek selera bulwiastego
pęczek zielonej pietruszki
pęczek bazylii
3 łyżki oliwy z oliwek lub czubata łyżka masła
ew. 1 łyżka kaparów

Przygotowanie:

Umyte pomidory kroimy w ćwiartki, pozostałe warzywa po oczyszczeniu ścieramy na tarce o drobnych otworach. Dusimy to wszystko przez godzinę pod przykryciem, bez dodawania wody, po czym przecieramy przez sito.

W rondlu topimy na słabym ogniu masło (lub rozgrzewamy oliwę), wrzucamy przetarte warzywa, dodajemy posiekaną pietruszkę i bazylię, solimy do smaku i dusimy przez 20 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Pod koniec do sosu można dodać łyżkę kaparów.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Witajcie pomidory! - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska)
Fasola w sosie warzywnym (z selera, cebuli i jabłka) (bez ograniczeń)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska)
Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Kuskus z pomidorowym sosem z "kiełkami na patelnię" i warzywami (wegańska)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym z warzywami i mleczkiem kokosowym (wegańska)
Cebula smażona z marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas