7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa ze skiełkowanej pszenicy (wg Małachowa)

Zupa ta zwiększa odporność organizmu i poprawia potencję. Poleca się ja szczególnie w czasie chłodnej i suchej pory roku dla osób o konstytucji "Wiatru". Jest ona dla nich prawdziwym ratunkiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2-3 łyżki stołowe skiełkowanej pszenicy
400 ml wody Protijewa
2 średnie cebule
2 marchewki
trochę ziemniaków
przyprawy (liść laurowy i inne)

Przygotowanie:

Mielimy ziemniaki, kroimy cebulę i marchew. Wszystko gotujemy do miękkości. Gdy wszystko jest ugotowane, zdejmujemy z ognia i dodajemy skiełkowaną pszenicę, liść laurowy i inne przyprawy do smaku (nie zaleca się solić).

Po 10-15 minutach odstania, zupa jest gotowa do jedzenia.
Nadesłał(a) Cieszymir, dnia: 2006-12-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: G.P. Małachow "Wzmacnianie zdrowia w późniejszym wieku"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Słód ze skiełkowanego jęczmienia lub pszenicy (wegańska)
Zupa: mleko z maku z pszenicą (wegańska)
Pszenica z truskawkami (lakto-wege)
"Tatar" z pszenicy (wegańska)
Kalafior z pszenicą (wegańska)
Trzy kolory z pszenicą (wegańska)
Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska)
Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Jogurt z owocami i kiełkami pszenicy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas