7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaczane smażone ślimaczki

Najlepiej podawać na gorąco. Doskonale smakują z surówką z czerwonej kapusty lub tylko z ketchupem.

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

ziemniaki (sporo)
sól
przyprawa do ziemniaków
zioła prowansalskie
paczka wafli
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, tłuczemy na papkę i dodajemy przyprawy (według uznania). Jeszcze ciepłe lub nawet gorące ziemniaki rozsmarowujemy grubą warstwą na waflu (robi się wtedy miękki) i zwijamy w rulon. Rulony kroimy na plastry grubości 2-3 cm. Ślimaczki smażymy na oleju, aby się zrumieniły i gotowe :)
Nadesłał(a) malwin, dnia: 2007-01-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis dostałam metodą pantoflową ;)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

świetny pomysł, jednak najlepiej smakuje z jakąś zdecydowaną surówką, np. z marchwi, jabłka i chrzanu. pycha!
kleementyna 2010-01-23 19:21:28.242

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Drożdżówki - ślimaczki kokosowe (wegańska)
Ślimaczki drożdżowo - cynamonowe (wegańska)
Soczewiaki czyli smażone trójkątne pierożki ziemniaczane z soczewicą (bez ograniczeń)
Bulion warzywny ze "ślimaczkami" żytnimi (wegańska)
Smażone kasztany (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone tofu czosnkowe (wegańska)
Smażone tofu z żurawiną (wegańska)
Cebulowe smażone tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas