7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem

świetne jako dodatek do obiadu lub przekąska :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 średnie marchewki
2-3 pomidory
cebula
ząbek czosnku (lub dwa, dla wampirów ;)
olej
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ucieramy marchewkę, cebulę przekrawamy na pół i siekamy w plasterki.
2. Rozgrzewmy olej. Przygotowane warzywa dusimy kilka minut na średnim gazie, aż trochę zmiękną. Co jakiś czas mieszamy.
3. Dodajemy wyparzone i pokrojone w kostkę pomidory. Dusimy kilka kolejnych minut.
4. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i trzymamy na gazie jeszcze 2 minuty.
5. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nie mój własny, ale znam od dawna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)
Pasta z awokado doprawiona cebulą i jarzynką (wegańska)
Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska)
Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)
Placki marchewkowe z cebulą i kukurydzą (wegańska)
Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Twarożek z ogórkiem, czosnkiem i cebulą (lakto-wege)
Ryż po kubańsku (z cebulą i czosnkiem) (wegańska)
Makaron z groszkiem, cebulą i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas