7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jarzyny po sycylijsku - pieczone, podawane na zimno



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 nieduży bakłażan
1 żółta papryka
100 g selera naciowego
1 pomidor
pół cebuli dymki
1 łyżka rodzynek
orzeszki ziemne lub piniowe

2 łyżki oliwy do smażenia
2 łyżki octu winnego
sól
cukier
natka
bazylia

Przygotowanie:

Bakłażana, paprykę i selera pokroić w spore kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.

Rodzynki zalać wrzątkiem. Jarzyny smażyć porcjami na oliwie. Dodać odcedzone rodzynki, orzechy i ocet. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć solą i cukrem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C.

Po przestudzeniu dodać posiekane zioła, wstawić na noc do lodówki. Jeść na zimno, z bagietką.

Wskazówki i uwagi:

Można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 9/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew z jarzynami (lakto-wege)
Bób z jarzynami (wegańska)
Jarzyny zapiekane z makaronem (bez ograniczeń)
Makaron fusilli po sycylijsku - z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska)
Sernik na zimno (lakto-wege)
Tofu z jarzynami (ziemniakami i brokułami lub kalafiorem) (wegańska)
Czerwony sos z jarzynami i ziarnami (do makaronu) (wegańska)
"Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege)
Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas