7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kiełbaski sojowe z cebulką, rzodkiewką, papryką

Wyjątkowo proste i uniwersalne danko, nadaje się na kolację, śniadanie lub nawet szybki obiad do ryżu i sałatki.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1-2 kiełbaski sojowe
1 średnia cebula
pół zielonej papryki (może być i w innym kolorze)
kilka (4-5) rzodkiewek
zioła prowansalskie
pieprz ziołowy
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę i rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Kiełbaski obrać z osłonek i przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na niego najpierw cebulkę, później paprykę, rzodkiewki, na końcu kiełbaski. Przyprawić ziołami, pieprzem, solą. Smażyć 5-7 minut. Smacznego :)
Nadesłał(a) ~en, dnia: 2007-05-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Podsmażane pieczarki z papryką i cebulką, obficie skropione sosem sojowym (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Barwna sałata wiosenna z papryką, rzodkiewkami i orzechami (wegańska)
Risotto z papryką i kostką sojową (wegańska)
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką (wegańska)
Obazda - bawarska pasta serowa z cebulką i mieloną papryką (lakto-wege)
Sałatka meksykańska z puszek z marynowaną cebulką, papryką i serem (bez ograniczeń)
Wiosenna zupa-krem PZPR (papryka, ziemniak, pomidor, rzodkiewka) (wegańska)
Bajecznie kolorowa surówka (rzodkiewka, ogórek, papryka z groszkiem i kukurydzą) (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas