7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczarkowe kapelusze do obiadu

Takie grzybki machnęła mi kiedyś mama, okazało się, że w lodówce jest tylko żarówka i pieczarki właśnie :-) Pomysł był... oj, jakże trafiony!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

kilka dorodnych pieczarek
sól
jajko
bułka tarta
masło lub olej do smażenia
ew. żółty ser pokrojony w małe kawałeczki (po jednym na kapelusz)

Przygotowanie:

Pieczarki obrać (chyba że ładniejsze się jakieś trafiły), odrzucić trzonki. Kapelusze posolić od środka, panierować w jajku i bułce i myk na rozgrzane masło (może być olej, jednak pieczarki i masło bardzo się kochają) blaszkami do dołu (!). Chwilę smażyć, odwrócić i włożyć do środków kawałeczki sera (jak ktoś lubi), poczekać, aż się rozpuści i podawać.

Wskazówki i uwagi:

Trzonki można pokroić, podsmażyć i posypać nimi ziemniaczki, które podamy do kapeluszy (pychota!). A do tego surówka.
Nadesłał(a) ~Kaśka, dnia: 2007-05-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowane kapelusze (lakto-wege)
Smażone kapelusze prawdzików (bez ograniczeń)
Obiad śródziemnomorski (wegańska)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Sałata ze szpinaku do obiadu (wegańska)
Ryż z orzeszkami do obiadu (wegańska)
Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska)
Buraczki do obiadu (tarte, z jabłkiem) (wegańska)
Czosnkowe ziemniaki do "niedzielnego" (i nie tylko) obiadu (wegańska)
Buraczki zasmażane z cebulką, do obiadu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas