7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soyburger Żaby

Taki freestyle, ale fajnie smakuje, zapewniam. Spodoba się tym, którzy niedawno przeszli na wege i może tęsknią za fast foodami.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

bułka (może być taka z sezamem),
2 kotlety sojowe,
1 burak,
ogórek kiszony,
masło roślinne

Przygotowanie:

Buraczka wstawić do piekarnika, niech się opieka przez jakieś 20 min., a jak większy, to dłużej. W tym czasie zabieramy się za sojaki, czyli duszę buły. Wszystko oczywiście pod kierownictwem przepisu z opakowania :) Miękkiego buraka obrać i pokroić w "plajzderki".
Bułę przekroić, posmarować masłem i podpiec aż masło się stopi. Teraz do buły pakuje się w następującej kolejności: plasterki ogórka, kotlety, buraczka.
Nadesłał(a) ~Kaśka, dnia: 2007-05-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas