7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soyburger Żaby

Taki freestyle, ale fajnie smakuje, zapewniam. Spodoba się tym, którzy niedawno przeszli na wege i może tęsknią za fast foodami.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

bułka (może być taka z sezamem),
2 kotlety sojowe,
1 burak,
ogórek kiszony,
masło roślinne

Przygotowanie:

Buraczka wstawić do piekarnika, niech się opieka przez jakieś 20 min., a jak większy, to dłużej. W tym czasie zabieramy się za sojaki, czyli duszę buły. Wszystko oczywiście pod kierownictwem przepisu z opakowania :) Miękkiego buraka obrać i pokroić w "plajzderki".
Bułę przekroić, posmarować masłem i podpiec aż masło się stopi. Teraz do buły pakuje się w następującej kolejności: plasterki ogórka, kotlety, buraczka.
Nadesłał(a) ~Kaśka, dnia: 2007-05-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas