7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soyburger Żaby

Taki freestyle, ale fajnie smakuje, zapewniam. Spodoba się tym, którzy niedawno przeszli na wege i może tęsknią za fast foodami.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

bułka (może być taka z sezamem),
2 kotlety sojowe,
1 burak,
ogórek kiszony,
masło roślinne

Przygotowanie:

Buraczka wstawić do piekarnika, niech się opieka przez jakieś 20 min., a jak większy, to dłużej. W tym czasie zabieramy się za sojaki, czyli duszę buły. Wszystko oczywiście pod kierownictwem przepisu z opakowania :) Miękkiego buraka obrać i pokroić w "plajzderki".
Bułę przekroić, posmarować masłem i podpiec aż masło się stopi. Teraz do buły pakuje się w następującej kolejności: plasterki ogórka, kotlety, buraczka.
Nadesłał(a) ~Kaśka, dnia: 2007-05-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas