7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Budyń o dowolnym smaku (na białej zasmażce :)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

mąka pszenna
masło
mleko
cukier
+ np. cukier i aromat waniliowy lub kakao/karob

Przygotowanie:

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dolewamy mleko i gotujemy, dopóki nie zgęstnieje. Następnie dodajemy cukier do smaku.

Oto przepis na wersję podstawową, ale jeśli chcemy mieć budyń o smaku waniliowym - dodajemy cukier waniliowy i np. aromat waniliowy do ciast. Jeśli chcemy otrzymać budyń czekoladowy - wystarczy dodać kakao lub karob :)
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-06-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

co to jest karob?
~ona 2007-09-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
I zasmażka! (lakto-wege)
Budyń z tapioki (ovo-wege)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Demo-babeczki w 4 smakach (wegańska)
Makaron o smaku soi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas