7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Krem z kaszy jaglanej (deser)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szkl. kaszy jaglanej
1/2 szkl. soku jabłkowego (najlepiej świeżego, nie z kartonika)
1 szkl. wody
1-2 łyżki wiórków kokosowych
tyle samo rodzynek

Przygotowanie:

Zagotować wodę z sokiem jabłkowym.

W tym czasie kaszę podprażyć przez chwilę na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć. Kiedy będzie gotowa, a woda i sok się zagotują, wrzucamy kaszę i gotujemy pod przykryciem 30-40 min.

Miksujemy kaszę z wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji można dodać jeszcze trochę soku jabłkowego.

Wskazówki i uwagi:

Krem podawać przybrany owocami lub orzechami.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-06-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Zasłyszane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a co z goryczką kaszy? przed gotowaniem większość zaleca płukanie, czy prażenie pozbawia tej goryczki?
olciaks 2013-07-25 16:19:17.339

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z marchwi i kaszy jaglanej (wegańska)
Keks z kaszy jaglanej (wegańska)
Wegeburgery z kaszy jaglanej (wegańska)
Kakaowy krem jaglany (wegańska)
Zupa z kaszy jaglanej i warzyw (wegańska)
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska)
Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska)
Blok "czekoladowy" z kaszy jaglanej (wegańska)
Pyszne śniadanie z kaszy jaglanej (z bakaliami i jabłkiem) (lakto-wege)
Kotlety z kaszy jaglanej z potrawką z soczewicy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas