7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta warzywna z soczewicą i tofu

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 opakowanie tofu
sos sojowy
sól
pieprz
1 łyżka oliwy (może być extra vergine)

Przygotowanie:

Marchew, pietruszkę i cebulę kroimy na cienkie plasterki, wrzucamy wraz z soczewicą do garnka i zalewamy szklanką wody (najlepiej źródlanej lub chociaż filtrowanej, gdyż nie będzie odlewana). Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw (masa przez soczewicę robi się gęsta, więc trzeba mieszać).

Następnie wszystko miksujemy, gotujemy jeszcze z 5 minut ciągle mieszając, aby masa zgęstniała. Zdejmujemy z ognia, dodajemy przyprawy do smaku, tofu i łyżkę oliwy, dokładnie mieszamy widelcem bądź miksujemy.
Nadesłał(a) lacrima, dnia: 2007-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill 2016-09-09 09:26:39.805

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czerwona potrawka warzywna z soczewicą (wegańska)
Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska)
Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska)
Pyszna pasta warzywna na chlebek (wegańska)
Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)
Pasta warzywna wege-śmege (wegańska)
Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
pasta zbożowo-bakaliowa z soczewicą (wegańska)
Sałatka warzywna z fasolą, ciecierzycą i soczewicą (wegańska)
Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas