7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Moja jajecznica (z cebulą i bazylią)

Od dziecka nie lubiłam jajecznicy z mięsem, więc taką oto drogą wymyśliłam swoją jajecznicę.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

3 duże jajka
3 łyżeczki masła
0,5 średniej cebuli
1 łyżeczka (do herbaty) "jarzynki" lub czegoś podobnego
sól
pieprz
bazylia
opcjonalnie świeży szczypiorek lub lubczyk

Przygotowanie:

Wbij do kubka jajka, dodaj przyprawy i wszystko rozmieszaj widelcem na względnie jednolitą masę.

Rozpuść na patelni masło i usmaż na nim na rumiano pokrojoną drobno cebulę. Wlej na gorącą patelnię masę z jajek i smaż pilnując, żeby się nie przesuszyła. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Wiosną można dodać jeszcze świeżo posiekany szczypiorek, a latem świeży lubczyk.
Nadesłał(a) ~asia-klb, dnia: 2008-03-26 17:57:05.917
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajecznica z kuminem i bazylią (ovo-wege)
"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
"Jajecznica" z okary z cebulą i ziołami (wegańska)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)
Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
Pilaw - moja wariacja (lakto-wege)
Moja pierwsza zapiekanka (bez ograniczeń)
Chińska jajecznica (ovo-wege)
Pitta z jajecznicą (ovo-wege)
Jajecznica z miodem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas