7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ragout z brązowej soczewicy II

Niesamowicie pyszne i łatwe danie.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 łyżki oleju
2 średnie cebule, pokrojone drobno
100 g kaszy jęczmiennej (0,5 szklanki)
1 op. (40 g) zupy cebulowej z torebki
200 g brązowej soczewicy (1 szklanka)
1,2 l wody
1 duża marchewka, starta na grubych oczkach
3 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie:

Olej rozgrzać i usmażyć cebulę na złoto. Kaszę jęczmienną, soczewicę, zupę w proszku i wodę dodać do cebuli. Garnek przykryć, gotować 45 min. Pod koniec dodać marchewkę i natkę.

Super smakuje z korniszanami.

Wskazówki i uwagi:

W przepisie zamiast kaszy jęczniennej występuje kasza owsiana.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2008-04-18 04:16:48.84
Źródło/autor przepisu: Anne Wilson, Gesunde Rezepte - schnell bereitet!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

ragout (wegańska)
Sałatka na ciepło z brązowego ryżu i soczewicy (wegańska)
Harira - marokoańska zupa z brązowej soczewicy (wegańska)
Ragout z kalarepy (lakto-wege)
Zupa z brązowej soczewicy z ziemniakami, pomidorami, gałką i tabasco (wegańska)
Brązowy makaron z brązowymi dodatkami (wegańska)
Brązowy ryż z bakaliami (wegańska)
Ryż brązowy z kapustą (wegańska)
Papryka z brązowym ryżem z mikrofali (wegańska)
Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas