7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Lasagne ze szpinakiem

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

600 g mrożonego szpinaku
1 ząbek czosnku albo więcej
500 g serka homogenizowanego
125 ml kremówki
100 g sera żółtego
3 jajka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
tłuszcz do formy
ok. 200 g płatów lasagne

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić. Serek wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem, śmietaną, 60 g sera żółtego, jajkami, gałką, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuścić. Na dno dać porcję serka, na to lasagne i szpinak. Czynność powtarzać do wyczerpania składników - ostatnią warstwą powinien być szpinak. Wierzch posypać resztą sera. Piec w 200 stop. C przez 35-45 min.

Wskazówki i uwagi:

Do serka dodaję jeszcze lubczyk i natkę pietruszki. Szpinak odparowuję i dodaję do niego trochę vegety.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2008-04-18 04:21:06.635
Źródło/autor przepisu: Sól i pieprz
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami) (lakto-wege)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)
Wegańska lasagne (wegańska)
Lasagne szpinakowa z groszkiem i fasolą (wegańska)
Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Wegańskie lasagne ze szparagami, cukinią i pieczarkami (wegańska)
Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym (wegańska)
Sos porowy do lasagne zamiast beszamelu (wegańska)
„Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege)
Lasagne z pomidorowym farszem z pieczarkami i granulatem sojowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas