7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Burgery orzechowo-sojowe

Pyszne na ciepło jak i na zimno.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: na 12 burgerów

1 jajko
1 cebula
400 g soi w zalewie pomidorowej
350 g ugotowanego ryżu
150 g bułki tartej
2 łyżki masła orzechowego z kawałeczkami orzechów
1 łyżka przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1/2 łyżeczki mieszanych ziół
1/2 łyżeczki soli

75 g bułki tartej do obtaczania
1,5 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Jajko i pokrojoną cebulę zmiksować. Soję dodać do cebuli i grubo zmiksować. Całość wymieszać z ryżem, bułką tartą, masłem orzechowym, przecierem, ziołami i solą.

Uformować 12 burgerów i obtoczyć w bułce. Rozgrzać na patelni olej, smażyć burgery na złoto-brązowo.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2007-11-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Sensationelle Soja - Rezepte, Ann Wilson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery (wegańska)
Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska)
Koktajl sojowy bananowo-orzechowy (wegańska)
Kotlety sojowe "Afryka" (z masłem orzechowym) (wegańska)
Dyńkowe burgery (wegańska)
ToFu-Burgery (ovo-wege)
Burgery z buraków (wegańska)
"Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili (wegańska)
Napój (koktajl) orzechowo-sojowy z dodatkiem płatków owsianych (wegańska & RAW)
Burgery cieciorkowo-fasolowe ze słonecznikiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas