7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomidorowy sos do spaghetti

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pomidory (na jedną porcję starczą 3)
cebula
olej

czosnek
bazylia
tymianek
sól
pieprz świeżo mielony
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pozbyć się pestek (wtedy jest słodszy sos i mniej wodnisty), pokroić w małą kostką.

Cebulę podsmażyć na złoto w rondlu, dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu tak długo, aż sos stanie się sosem, a woda w części wyparuje =). Potem dodać czosnek i pozostałe przyprawy.

Wskazówki i uwagi:

Sos - mimo że czasochłonny - jest bardzo smaczny i super nadaje się do słoików (i zimą mamy ciut lata :).
Nadesłał(a) askaldowa, dnia: 2008-10-15 20:18:04.704
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym z cukinią i brokułami (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym i ozdobną cukinią (wegańska)
Spaghetti o dwóch smakach [Spaghetti ai due sapori] - ze smażonym bakłażanem i sosem pomidorowym (wegańska)
Sycący, bardzo szybki, pomidorowo-serowy sos do spaghetti (lakto-wege)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Sos pomidorowo-jabłkowo-marchewkowy do spaghetti lub innego makaronu (wegańska)
Pożywny sos pomidorowy z granulatu a'la spaghetti bolognese (świetny w góry) (wegańska)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas