7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotleciki sojowe własnoręczne



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

- 25 dag soi
- duża bułka czerstwa
- mleko
- 2 łyżki startego chrzanu
- 3-4 łyżki soku pomidorowego
- 2 jajka
- 3-4 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz do smaku lub inne przyprawy (np. koperek, pietruszka, wg uznania)
- olej

Przygotowanie:

Soję przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2h. Potem ugotować, odparować, zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Natępnie dodać chrzan, sok pomidorowy i jajka, doprawić do smaku.

Formować w tartej bułce owalne kotleciki, smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z surówkami.
Nadesłał(a) kovenantka, dnia: 2008-03-24 10:32:52.799
Źródło/autor przepisu: H. D. Dębscy " Domowa kuchnia "
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki sojowe ze szpinakiem (ovo-wege)
Kotleciki sojowo-owsiane (ovo-wege)
Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi (wegańska)
Kotleciki z okary (wegańska)
Kotleciki z warzyw (ovo-wege)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
Kotleciki z soczewicy (wegańska)
Kotleciki z kalarepy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas