7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rumiane tofu z cebulką i orzechami

Średnia ocena: [3.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

kostka tofu naturalnego (ok. 180 g)
pół średniej cebuli
orzechy nerkowca (na oko, ze dwie garstki)
sos sojowy (jasny)
sól

Przygotowanie:

Tofu pokroić w drobną kostkę (o boku ok. 1,5 cm), cebulkę poszatkować (niezbyt drobno), rzucić na patelnię teflonową, lekko posolić i "smażyć" (bo ciężko mówić o smażeniu bez tłuszczu ;) ) aż tofu się zarumieni. Dorzucić orzechy i nadal podgrzewać, doprawić sosem sojowym i smażyć aż cebulka będzie szklista, tofu pięknego, brązowego koloru, a orzechy miękkie (nie tak zupełnie, ale czuć różnicę między surowymi, a podprażonymi orzechami).
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2008-03-13 20:54:53.229
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Hmm...Troche inaczej mi wyszło niż widać na zdjęciu,ale to pewnie dlatego,że miałam tylko ciemny sos sojowy. Pyszne i szybkie :D
Dziwnograj 2008-11-10 10:04:33.048

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu z koperkiem i cebulką - twarożek (wegańska & RAW)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Kulki ziemniaczane z orzechami włoskimi i cebulką (wegańska)
Pasta z tofu fety z cebulką i natką (wegańska)
Sałatka z puszek z tofu wędzonym, orzechami i rodzynkami (ovo-wege)
Zupa pomidorowa z orzechami i tofu warzywnym (wegańska)
Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska)
Twarożek śniadaniowy z ogórkiem i cebulką (bez posmaku tofu) (wegańska & RAW)
Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Surówka z papryki z cebulką (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas