7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta portowa z ciecierzycy i wędzonego tofu



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/3 szkl. suchej ciecierzycy
4 i 1/2 szkl. wody
100 g wędzonego tofu
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Rano odlać wodę, przepłukać ciecierzycę pod bieżącą wodą, osączyć na sicie. Wsypać ją do garnka, zalać 4 szkl. wody, ugotować i odcedzić.

Dodać tofu, wlać resztę wody, zmiksować, wsypać sól i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 10:10:07.637
Źródło/autor przepisu: na podstawie http://puszka.pl/przepis/3915-na_niby_pasta_z_ryby.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Polski kapuśniak z ciecierzycą (fasolą) i tofu wędzonym (wegańska)
Pasta z tofu wędzonego z ogórkiem kiszonym i musztardą (wegańska)
Pasta z czerwonej fasolki i wędzonego tofu (wegańska)
Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)
Jajka sadzone na tofu wędzonym (ovo-wege)
Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska)
Gryczana z czochem i tofu wędzonym (wegańska)
Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)
Pasta prowansalska z ciecierzycy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas