7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 3 kotleciki

5 średnich brukselek
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka bułki tartej
łyżka mąki kukurydzianej + łyżka wody
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
świeżo mielony czarny pieprz
sól
bułka tarta do panierowania
ok. łyżeczki oleju do smażenia, np. z pestek winogron

Przygotowanie:

Brukselki oczyścić, umyć, ugotować i ugnieść widelcem. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wrzucić do brukselki. Dodać drobno posiekany czosnek, mąkę kukurydzianą wymieszaną z wodą, wymieszać, wsypać bułkę tartą i przyprawy.

Na małej patelni rozgrzać olej. Z gotowej masy uformować 3 kotleciki, panierować w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-19 19:33:48.571
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)
Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska)
Sos z tofu z gałką muszkatołową do pieczonych warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas