7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka ryżowo-warzywna z orzechami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

400 g ryżu
3 marchewki
400 g selera
3 pory
100 g siekanych włoskich orzechów
sól
pieprz
3 łyżki natki do przyozdobienia

1 łyżka octu ziołowego
5 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Ryż opłukać, gotować w dużej ilości wody 17 minut, odcedzić. Marchew i selera pokroić w słupki, pory w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem, dodać orzechy, sól i pieprz. Ocet, olej i sok z cytryny ukręcić - polać nim sałatkę. Wymieszać, posypać natką. Na 15 minut przed podaniem wstawić do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Żółta sałatka ryżowa z orzechami włoskimi i kukurydzą (lakto-wege)
Sałatka ryżowa z brzoskwiniami, ananasem i orzechami (wegańska)
Chłodnik ryżowo-warzywny (wegańska)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
Pikantna sałatka warzywna (bez ograniczeń)
Warzywna sałatka ze "śledziem" (wegańska)
Zupa pomidorowa z orzechami i tofu warzywnym (wegańska)
Sałatka z cykorii z orzechami (wegańska)
Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym (wegańska)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas