7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron z warzywami i grzybami mun



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 porcje makaronu (ja użyłam farfalle, ale smakuje pysznie z każdym innym makaronem)
grzyby mun
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
5-6 oliwek
kilka cienkich plastrów cukinii
2-3 łyżki kukurydzy
2-3 łyżki groszku
garść liści szpinaku
pomidory lub sos pomidorowy lub przecier pomidorowy
kiełki różnego rodzaju
oliwa do smażenia
przyprawy - ja dodaję wegetariańską wegetę, bazylię, oregano, pieprz ziołowy i cayenne, ale to już kwestia gustu, przyprawy są dowolne

Przygotowanie:

Gotujemy makaron i grzyby mun.

Zanim się łaskawie ugotują, podsmażamy na patelni cebulę i dodajemy do niej zgnieciony czosnek. Gdy się trochę podsmaży, dodajemy pokrojone oliwki, kilka cienko pokrojonych plastrów cukinii, kukurydzę, groszek i garść liści szpinaku. Chwilę podsmażamy i dodajemy sos lub przecier pomidorowy [jestem leniem i dodaję gotowiznę, oczywiście to można zastąpić pomidorami ;)]

Kroimy ugotowane grzyby mun w paski i dodajemy do reszty. Wrzucamy trochę kiełków i ugotowany makaron. Mieszamy ze sobą. Przyprawiamy i jemy :D

Wskazówki i uwagi:

Proporcje można oczywiście zmieniać, bo zależą od indywidualnego smaku ;)
Nadesłał(a) Fafik, dnia: 2008-04-08 20:08:31.778
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska)
Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska)
Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska)
Sałatka z makaronem ryżowym i grzybami mun (wegańska)
Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege)
Sajgonki z groszkiem, marchewką, tofu i grzybami mun (ovo-wege)
Makaron z kapustą kiszoną i grzybami (wegańska)
Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas