7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Apetyczna pasta szpinakowa z czosnkiem i twarogiem lub tofu

Bardzo prosta w przygotowaniu, śliczna, smaczna i błyskawicznie znika :) Najlepsza z jasnym pieczywem.

Średnia ocena: [2.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/4 kg szpinaku świeżego (w ostateczności może być mrożony)
200 g twarogu albo tofu
oliwa
ząbek czosnku
sól
pieprz
kolendra mielona

Przygotowanie:

Gotujemy liście szpinaku, następnie dobrze odcedzamy, wręcz wyciskamy sok. Liście kroimy, ser rozduszamy widelcem, mieszamy, dodajemy oliwę (jej ilość uzależniam od tłustości twarogu) i przyprawy. I gotowe!
Nadesłał(a) daffnia, dnia: 2008-04-11 19:58:52.985
Źródło/autor przepisu: wg własnej receptury
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Na początku trochę byłem zaskoczony smakiem i nie powiedziałbym, że smaczne, ale jak się przyzwyczaiłem to muszę przyznać, że dobre. Zaraz wrzucę na kanapkę :)
pmiszcz 2013-07-03 20:40:21.225

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege)
Apetyczna gryczana zapiekanka / zasmażanka z twarogiem i pestkami słonecznika (lakto-wege)
Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Pasta brokułowa z czosnkiem (wegańska)
Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska)
Różowe tofu - pasta (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas