7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Łazanki ze szpinakiem, orzechami włoskimi i sproszkowanym imbirem

Najlepszy szpinak, jaki zrobiłam w ostatnim czasie. Wystarczył mi na trzy obiady w dość skromnych porcjach.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 paczka mrożonego szpinaku
makaron łazanki - niezbyt dużo
garść orzechów włoskich
masło - dużo! (lub olej do smażenia)
łyżeczka sproszkowanego imbiru
sól

Przygotowanie:

Gotujemy makaron łazanki (ilość - jak kto lubi).

Szpinak rozmrażamy na patelni i rozgrzanym maśle. W czasie rozmrażania dodajemy garść orzechów włoskich. Kiedy już cały szpinak się rozmrozi, dodajemy imbir i solimy.

Całość mieszamy. Smacznego!
Nadesłał(a) sharmelana, dnia: 2008-04-13 13:17:17.783
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ogólnie smakowało nieźle, ale następnym razem do szpinaku dodam trochę pomidorów ;d
kiszony 2008-05-30 16:59:59.498

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka chińska z kapusty z papryką, orzechami i imbirem (wegańska)
Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas