7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Lekka, wiosenna, szpinakowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

świeży szpinak
radicchio (cykoria sałatkowa)
melon
ser pleśniowy typu rokpol / roquefort / lazur (jak zwał tak zwał, wiadomo, o który chodzi)
ocet balsamiczny

Przygotowanie:

Jak to w sałatkach bywa, mieszamy wszystkie składniki razem, liście szpinaku i radicchio rwiemy na raczej duże kawały (albo wcale), dorzucamy melona (najefektowniej wygląda, gdy wydłubiemy z niego kulki specjalną łyżeczką) oraz pokruszony ser. Do smaku nieco octu i gotowe.
Nadesłał(a) Tili, dnia: 2008-04-17 19:10:17.636
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym (lakto-wege)
Boska zupka szpinakowa z lekką nutką serową (lakto-wege)
Lekkie i pożywne śniadanko jaglane (wegańska+miód)
Sos czosnkowy lekki i prosty (lakto-wege)
Lekki chleb z pełnej mąki (wegańska)
Lekkie, pyszne, razowe naleśniki (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Kotlety szpinakowe (ovo-wege)
Szpinakowe klopsiki (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas