7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tarta szpinakowo-pieczarkowa

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

ciasto:
200 g mąki
125 g zimnego masła
3 łyżki zimnej wody
olej do smarowania formy
trochę soli

farsz:
ok. 10 pieczarek
ok. 4 łyżki szpinaku [mrożonego]
2 łyżki śmietany
ząbek czosnku
przyprawy wg. uznania [np. chili, gałka muszkatołowa]
szczypta soli

ser żółty, lub jakikolwiek, mozzarella może być

Przygotowanie:

Zagniatamy ciasto, smarujemy brytfankę olejem, wykładamy ciasto [boki mają się 'unosić do góry']. Wkładamy do piekarnika, pieczemy około 10-15 minut, temperatura 180 stopni C.

W międzyczasie robimy farsz. Smażymy pieczarki, pokrojone na cząstki, do tego dodajemy szpinak, śmietanę i resztę.

Na upieczone ciasto wykładamy wszystko, na wierzch kładziemy dużo żółtego sera i zapiekamy.
Nadesłał(a) agata, dnia: 2008-04-23 17:08:43.494
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Kotlety szpinakowe (ovo-wege)
Szpinakowe klopsiki (bez ograniczeń)
Rolada szpinakowa (bez ograniczeń)
Naleśniki szpinakowe (wegańska)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
Szpinakowa sałatka (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas