7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grysik z Mora Sul



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

2 szkl. wody,
2 łyżki kaszy manny,
2 mandarynki,
2 daktyle,
łyżka rodzynek,
łyżka orzeszków ziemnych,
2 łyżeczki wiórków kokosowych,
łyżeczka cynamonu,
szczypta soli,
cynamon

Przygotowanie:

Daktyle drobno pokroić. Mandarynki obrać, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Do małego garnka wlać wodę, wsypać kaszę mannę, sól, cynamon, połowę kokosu, daktyle i rodzynki, gotować, aż kasza zgęstnieje. Wrzucić mandarynki i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.

Przed podaniem posypać orzeszkami ziemnymi, resztą kokosa i cynamonem.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-04-27 05:34:05.415
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto korzenne z Mora Sul (z mąki kukurydzianej) (wegańska)
Grysik na słodko (lakto-wege)
Gryczany grysik (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa zagęszczana grysikiem (manną) (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas