7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto gruszkowe (razowe)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg gruszek
2 szkl. mąki pszennej razowej
1 szkl. zmieszanych:
- pestek dyni
- słonecznika
- orzechów włoskich
- i laskowych
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka oleju do formy

Przygotowanie:

Orzechy zmielić w maszynce. Obrane gruszki zmiksować na masę, dodać mąkę, zmielone orzechy, cynamon i dokładnie wymieszać.

Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać mąki; gdy za gęste - dodać wody. Wyłożyć masę na formę posmarowaną olejem i piec przez ok. 30-40 min.
Nadesłał(a) chioma, dnia: 2008-06-08 00:47:38.787
Źródło/autor przepisu: 'Kuchnia wegańska' pod red. Adnieszki Olędzkiej, Oficyna Wydawnicza Vega
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)
Razowe ciasto czekoladowe z burakami (bez ograniczeń)
Ciasto na pizzę 5 (z mąki białej i razowej) (wegańska)
Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska)
Makowiec wegański z razowego ciasta drożdżowego (wegańska)
Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska)
Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska)
Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas