7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka warzywna z fasolą, ciecierzycą i soczewicą

Pyszna i sycąca sałatka, może być podawana jako samodzielne danie obiadowe lub dodatek. Świetnie komponuje się z ryżem brązowym lub kaszą gryczaną.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 duży lub 2 małe pomidory
1/2 czerwonej papryki
1 ogórek
1 mała cebula czerwona
5 łyżek ugotowanej fasoli czerwonej
5 łyżek ugotowanej ciecierzycy
5 łyżek ugotowanej soczewicy czerwonej
5 łyżek ugotowanej soczewicy zielonej
bazylia
oregano
pieprz
sól
curry

Przygotowanie:

Pokroić pomidory, paprykę i cebulę. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane fasole, ciecierzycę i soczewicę. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Można dodać czarne i zielone oliwki oraz kiełki/ sałatę lodową.
Nadesłał(a) madellajne, dnia: 2008-06-01 09:51:27.273
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywne kotlety z ciecierzycy (wegańska)
Czerwona potrawka warzywna z soczewicą (wegańska)
Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska)
Risotto z ciecierzycą lub fasolą i orzechami nerkowca (wegańska)
Polski kapuśniak z ciecierzycą (fasolą) i tofu wędzonym (wegańska)
Pikantna sałatka warzywna (bez ograniczeń)
Warzywna sałatka ze "śledziem" (wegańska)
Sałatka z soczewicą z patelni (lakto-wege)
Sałatka z awokado i soczewicą (wegańska)
Sałatka z ciecierzycy i pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas