7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i orzechami

Pyszne i pożywne śniadanie.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka płatków pszennych
1 łyżka płatków żytnich
1 łyżka sezamu
1 łyżka ziaren lnu
1 łyżka maku
1 łyżka wiórek kokosowych
5 orzechów laskowych
5 orzechów włoskich
5 orzechów nerkowca
5 migdałów
garść rodzynek
1 jabłko
cynamon

Przygotowanie:

Do ok. 1/2 litra gotującej się wody dodać płatki, ziarna, orzechy i rodzynki. Gotować ok. 5 min. Dodać starte na tarce o grubych oczkach lub pokrojone w kostkę jabłko i cynamon. Wymieszać. Chwilę podgrzewać.

Wskazówki i uwagi:

Można dodać łyżkę gorzkiego kakao oraz bakalie.
Nadesłał(a) madellajne, dnia: 2008-06-01 09:48:04.17
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Owsianka z jabłkiem i cynamonem (wegańska)
Pseudo-owsianka z siemieniem lnianym i rodzynkami (wegańska)
Twarożek z tartym jabłkiem i rodzynkami (lakto-wege)
Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami (wegańska & RAW)
Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem (wegańska+miód)
Sałatka z puszek z tofu wędzonym, orzechami i rodzynkami (ovo-wege)
Sałatka selerowa z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska)
Chleb z rodzynkami, orzechami włoskimi i ziarnami kolendry (wegańska)
Surówka z selera z jabłkiem i orzechami, batdzo fajna (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas