7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

"Guacamolowe" smarowidełko

Dobre zamiast smarowidła na kanapki. Spożywać z czymś lub bez niczego.

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [9]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 avokado
1 cebulka dymka
sok z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekać drobno cebulkę, przesmażyć na patelni.
2. Pozbyć się skórki z avokado (albo przekroić na pół, wyjąć pestkę i wyciąć miąższ łyżką albo obrać skórkę nożem, obierakiem).
3. Rozgnieść widelcem na papkę, zmiksować jak kto woli.
4. Dodać cebulkę z patelni, wymieszać, przyprawić do smaku.
5. Skropić cytryną papkę z avokado, żeby nam nie ściemniała.
Nadesłał(a) bułek, dnia: 2008-06-05 17:32:34.534
Źródło/autor przepisu: znalezione w internecie; przepis trochę zmodyfikowany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja też podobnie jak eliszka60 nie smazyłam cebulki tylko dodałam surową; wyszło pyszne:)
kathrine8 2010-08-18 21:45:50.403

Ja robię avokado podobnie tylko dodaję surową cebulkę, skrapiam octem winnym i dodaję trochę oliwy z oliwek.
eliszka60 2009-07-14 13:20:21.09

najlepsze z pomidorem i pieprzem lub solą
ses 2009-07-10 11:09:06.008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas