7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka ryżowo-owocowa "Słońce Bragi"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 łyżki brązowego ryżu
1 i 1/2 szkl. wody
1/5 łyżeczki soli

1/2 pomarańczy
1/2 szkl. wody mineralnej gazowanej
małe kiwi
mała nektarynka
1/2 małego banana pokrojonego w cienkie plasterki
kawałek wielkości pięści miąższu arbuza bez pestek

Przygotowanie:

Do małego garnka wsypać ryż, wlać wodę, dodać sól i ugotować pod przykryciem, odstawić nie zdejmując przykrywki.

Pomarańczę obrać, usunąć pestki i zmiksować z wodą gazowaną. Kiwi obrać i pokroić w półplasterki. Nektarynkę umyć, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Arbuz pokroić na małe kawałki. Do ryżu dodać owoce, wlać sok pomarańczowy i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-06-11 19:24:40.372
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Muszę to spróbować... Przepis tak mnie przyciąga. To prawie jak miłość! Do ryżu, owoców i słońca Bragi!
Dana 2011-03-26 20:50:52.634

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyszna sałatka ryżowa owocowo-marchewkowa :) (wegańska)
Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń)
Słoneczna sałatka owocowa (wegańska)
Sałatka owocowa tropikalna (wegańska & RAW)
Śniadaniowa sałatka owocowa (lakto-wege)
Owsianka na mleku ryżowym z musem (koktajlem) owocowym (wegańska)
Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń)
Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)
Sałatka owocowa z serkiem wiejskim (lakto-wege)
Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas