7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fałszywy krab

Ta smaczna i łatwa do przygotowania potrawa serwowana jest w wegetariańskiej restaracji Gondelin w Szanghaju. Konsystencją i kolorem przypomina ona omlet z mięsem kraba.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

25 dag ziemniaków, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
20 dag marchewki pokrojonej w drobną kostkę
2 łyżki oleju
2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru
sól, szczypta mielonego białego pieprzu,
6 ubitych jaj

Przygotowanie:

Ziemniaki i marchewkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3 min. Odcedzić i osuszyć. Na dużej patelni rozgrzać olej, przesmażyć czosnek, imbir, sól i pieprz ok. 30 sek. Dodać ziemniaki i marchewkę, smażyć na dużym ogniu ok. 1,5 min., nieustannie mieszając. Wlać ubite jaja.

Zmniejszyć nieco ogień, smażyć do momentu, gdy jaja są całkowicie ścięte. Delikatnie odwrócić omlet na drugą stronę, smażyć ok. 1 min. Podać na talerzu z gotowanym ryżem jako dodatkiem.
Nadesłał(a) euphrasia, dnia: 2008-06-18 16:48:51.443
Źródło/autor przepisu: Wegetariański Świat nr 7/1994
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas