7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekany ryż w sosie truskawkowym (na słodko)

Kaloryczne ;)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ryż
śmietana
masło
cukier
truskawki

Przygotowanie:

Ugotowany ryż wkładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy śmietaną, na wierzch kładziemy małe kawałki masła i sypiemy cukier, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na około 20 minut (cukier na wierzchu powinien lekko zbrązowieć). Zalewamy sosem kawałki zapiekanki bezpośrednio przed podaniem. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Można jeść na ciepło lub na zimno :)
Nadesłał(a) agapotrykus, dnia: 2008-07-01 19:43:57.786
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż jogurtowo-truskawkowy (lakto-wege)
Ryż na słodko Agnieszki (lakto-wege)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Brukselka zapiekana z ryżem (bez ograniczeń)
Zapiekany ryż z jabłkami (wegańska)
Sałatka z ryżem na słodko - mniammm (wegańska)
Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (bez ograniczeń)
Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska)
Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege)
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas