7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią

Idealny sos do wszelkich sałatek. Wymieszany z twarogiem i szczypiorkiem tworzy świetną pastę twarogową a'la Almette.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 szklanka majonezu tradycyjnego lub majonezu na bazie z jogurtu naturalnego
4 duże ząbki czosnku
1 łyżka bazylii świeżej lub suszonej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą mikserem szybkoobrotowym z końcówką z nożami (na drugim biegu). Smacznego!
Nadesłał(a) karmi92, dnia: 2008-07-01 19:37:38.096
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Majonezowo-jogurtwoy dip czosnkowy (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Debeściarski sos (dip) majonezowo-musztardowy (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Dip czosnkowy (lakto-wege)
Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń)
Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas